Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om Busbørnehaven

ÅBNINGSTID:

Børnehaven er åben fra kl.6.30 til kl.17.00, og til kl 16 om fredagen.

De fleste fælles aktiviteter foregår mellem kl. 10:00 og 14:30. Hvis I ønsker at komme senere eller hente tidligere, kan I aftale det med personalet. Ring til os så tidligt som muligt, hvis jeres barn ikke kommer i børnehave. Giv besked i god tid med hensyn til ferie og fridage.

Børnene er fordelt i de to grupper: Musvitterne og Uglerne.


SKOVBUS:

Børnehaven har en skovbus, "Trækfuglen", som er indrettet med køkken, toilet, tørreskab, borde og sæder med sikkerhedsseler.

De to børnegrupper skiftes til at tage af sted, så hver gruppe er to uger i bussen og fire uger i børnehaven. Så er der mulighed for de to stuer at se mere til hinanden og lave aktiviteter på tværs.

Bussen har intet fast udflugtssted. De voksne i gruppen finder ud af, hvor det i forhold til "vind og vejr" vil være godt at køre hen.

 

ANKOMST OG AFHENTNING:

Forældrene skal kontakte en af de voksne. Både når barnet afleveres og når det bliver hentet. Vi skal have besked, hvis barnet bliver hentet af andre end dem, der henter til daglig.
 

I busugerne kan man aflevere barnet i bussen fra kl.8.00, men man skal senest være der kl.8.30.

Kommer barnet i tidsrummet kl. 6.30 - 8.00, skal det afleveres i børnehaven.

Barnet kan hentes ved bussen fra kl.16.00 og i børnehaven fra ca. kl.16.30.

Om fredagen er bussen tilbage kl.15.30.

 

SYGDOM:

Vi modtager ikke syge børn eller børn som ikke må komme ud at lege. De skal kunne deltage i dagligdagens forskellige gøremål.

Vi må ikke give børnene medicin, med mindre det drejer sig om livsvigtig medicin i forbindelse med fx epilepsi, astma eller lignende. I sådanne tilfælde skal der med følge en skriftlig vejledning fra lægen.

 

PÅKLÆDNING:

Giv børnene noget praktisk tøj på, som kan tåle lidt af hvert. Der må ikke være snore i huer, jakker eller hætter, og børnene må ikke have halstørklæde på.

I børnehaven skal børnene have indesko, gummistøvler og regntøj liggende i garderoben. Tingene skal være forsynet med navn.

I får udleveret en tøjpose med barnets navn på, og i den skal der være et komplet sæt skiftetøj - og gerne lidt ekstra. Posen er til låns. I må meget gerne hjælpe os med at holde orden i garderoben, hvor pladsforholdene ikke er så gode.

I bussen har vi regntøj - men ikke gummistøvler - til alle børnene. Børnene skal meget gerne have noget praktisk tøj på, som kan tåle at blive beskidt.

 

SOLBESKYTTELSE I SKATTESUSET:

Der er - med god grund - megen fokus på vigtigheden af at beskytte børn mod solens skadelige stråler.

Når børn opholder sig ude i solskinsvejr, skal de have solbeskyttelse på. Fx noget let tøj, en hat med skygge eller en kasket og solcreme på de utildækkede steder. Fagfolk anbefaler, at børns ophold i direkte sol begrænses, især mellem kl. 12 og 15.

Det er vigtigt at købe solcreme med fysisk filter, fordi det ikke optages i huden, men lægger sig udenpå som et lag maling. Det er også bedst at undgå cremer med parfu me. Til børnehavebørn tilrådes det at bruge solbeskyttelse med et faktor-tal mellem 16 og 20. Nogle børn kan dog have brug for kraftigere beskyttelse.

Vores praksis i Skattesusett med solbeskyttelse er:

Børnene skal være smurt med solcreme hjemmefra - gerne en vandfast creme med højt faktor-tal. Er der behov for yderligere solbeskyttelse i løbet af dagen, sørger personalet for at smøre med solcreme.

 

LEGETØJ:

I vores børnehave, må børnene gerne have deres eget legetøj med. Det skaber en god sammenhæng mellem hjemmet og institutionen, og for nogle børn giver det tryghed. Vi ser dog gerne at i hjælper barnet med at begrænse sig. Det er en dårlig ide at tage sit allerkæreste eller allermest skrøbeligste legetøj med, eller legetøj man ikke vil låne ud. Personalet griber ind, hvis det skaber problemer. Vi henstiller til, at børnene ikke medbringer støjende legetøj.

I bussen må legetøjet ikke være tungt eller have skarpe kanter. Hvis det forventes, at legetøjet skal fra bussen til børnehaven eller omvendt, skal barnet have en rygsæk med til formålet.

Vi tager ikke ansvar for børnenes eget legetøj (Sæt navn på!).

 

FØDSELSDAGE:

I er velkomne til at komme og være med til at holde jeres barns fødselsdag her i børnehaven. Ved fødselsdage har barnet gerne selv noget med. Det kan fx være boller, frugt, is eller kage, som deles ud i egen gruppe. Hvis der er slik med, bliver det budt rundt i en skål. Der må ikke deles slikposer ud. Vi opfordrer til, at traktementet holdes enkelt, og at man er opmærksom på "sundhedsværdien" - især farvestoffer.

Hvis man vil vide mere om vores sukkerpolitik, kan man altid spørge personalet eller læse HER

Har I tid, lyst og plads til at invitere hele gruppen hjem, må I også meget gerne det.

Men snak med os i forvejen. Så hjælpes vi ad med at planlægge fødselsdagen.

Der må ikke uddeles invitationer til private fødselsdage i børnehaven. De skal afleveres på anden måde. Vi henstiller til, at de afholdes i weekenden. Derved kommer børn, der ikke inviteres, ikke så meget i klemme.

 

FORÆLDRE - PERSONALEKONTAKT:

Vi vil meget gerne tale med jer om jeres barn, og I er altid velkomne til at slå jer ned med en kop kaffe. Men, hvis I vil ha' en mere grundig samtale, må der aftales en tid, så vi har mulighed for at forberede os.

Cirka tre måneder efter, barnet er begyndt i børnehaven, holder vi den første forældresamtale. Derefter arrangerer vi forældresamtaler med jer mindst én gang om året.

I er meget velkomne til at tage med på vores forskellige ture og i det hele taget til at deltage i vores dagligdag så meget I har lyst og tid.

 

TILSKADEKOMST:

Kommer jeres barn til skade i børnehaven eller i bussen, ringer vi til jer. Alt efter skadens omfang vurderer vi, om barnet evt. skal køres på skadestuen. Vi tager til Hvidovre Hospitals skadestue, hvis vi skønner, det er nødvendigt. Er vi i bussen, kan vi benytte os af andre skadestuer.

Er der tale om en mindre skade, og har forældrene mulighed for det, kan de selv hente barnet og tage på skadestuen. Ellers kører vi med taxa eller med Trækfuglen, og vi mødes derude. I værste fald tilkaldes en ambulance. Barnet vil altid være led saget af en fra personalegruppen, indtil forældrene når frem.

Det skal nævnes, at hele personalet har førstehjælpskursus, som opgraderes én gang årligt.

 

TAVSHEDSPLIGT:

Både personale og bestyrelse i institutionen er omfattet af tavshedspligt og må ikke videregive oplysninger om private forhold.

 

UNDERRETNINGSPLIGT:

Samtidig er vi omfattet af en skærpet underretningspligt. Den på lægger os at underrette de sociale myndigheder, hvis vi bliver bekendt med forhold, der kan få os til at formode, at barnet har behov for social bistand.

 

FOTOGRAFERING:

Vi tager billeder af børnenes hverdag og dokumenterer på den måde den pædagogiske praksis. Disse billeder bliver udelukkende sent på Aulas app. Hvis man ikke vil have billeder af sit barn løbende, kan dette fravælges i stamkortet på aula - det er derfor noget man tager stilling til når barnet starter i institutionen. Personalet har i samarbejde med forældrebestyrelsen og resten af klyngen, valgt at udarbejde et sæt etiske retningslinier for afbildning af børn på institutionens hjemmeside.

 

MOBILTELEFONERING:

Det må forventes, at børnene prioriteres højt ved ankomst og afhentning, og at mobiltelefonen er den, der venter.

 

BUSSEN: 

Skovbussen "Trækfuglen" er indrettet som et ekstra grupperum med borde og plads til at lege samt køkken og toilet. Der er sikkerhedsseler til børnene. 

Vi kan køre, hvorhen vi vil alt efter vejr og vind. Vi opsøger både kulturelle tilbud og forskellige legepladser, men det er primært naturen vi færdes i - især i skovene, hvor vi har forskellige steder, vi vender tilbage til. 

Børnegrupperne med det fast tilknyttede personale skiftes til at benytte bussen to uger af gangen. Hver gruppe opholder sig skiftevis fire uger i børnehaven og derefter to uger i bussen.

Vi kører dagligt fra kl. 8.30-16, om fredagen til kl. 15.30. I bussen har børnene madpakker med hver dag.

 

NÅR BUSSEN IKKE KØRER: 

Der er dage, hvor bussen kører senere, kommer tidligere hjem eller slet ikke kommer ud at køre. I vores almindelige skemaplanlægning er der hver dag afsat tre voksne til at være i bussen fra kl. 8.30 - 16.00. Men i hverdagen ser det ikke altid lige så godt ud. Personalet skal afvikle ferie, kan blive syge eller er måske til møde eller på kursus. Personaledækningen skal være forsvarlig både ude og hjemme. Vores økonomiske situation er desværre ikke sådan, at vi kan sætte vikarer på, hver gang nogen er væk. Vi er nødsaget til at spare så meget som muligt. Hvis der f.eks. mangler personale eller bare en chauffør, kan vi "låne" voksne fra de andre stuer.

Vi kan også være nødsaget til at skære ned på busdagens varighed. Ofte kender vi ændringerne på forhånd. De vil blive annonceret ved opslag i børnehaven og i bussens forrude, men ind imellem opstår der uventede forandringer. Der kan f.eks. indløbe en sygemelding samme morgen. I sådanne tilfælde udsender vi en sms med nærmere informationer til de berørte familier.  

Af den udsendte sms vil det fremgå, hvornår vi evt. går fra børnehaven; hvornår vi kører; hvornår vi er tilbage i busgården og hvornår vi er tilbage i børnehaven ... hvis vi altså ved det. Ind imellem er det noget, som vi må finde ud af hen ad vejen. Det kan være afhængigt af, hvor mange børn, der kommer, eller hvor hurtigt en vikar kan være fremme. I er altid velkomne til at ringe for at høre nærmere. Hvis børnene ikke er kommet inden kl. 10, regner vi med, at de ikke kommer.

Personalesituationen kan blive så presset, at bussen slet ikke kan komme ud at køre. I det tilfælde gør vi alt, hvad vi kan i den givne situation, for at børnene får den bedst mulige dag. Mængden af fremmødte børn kan være afgørende for, hvilke muligheder vi har. Måske tilbringer vi noget af dagen i busgården; måske på legepladsen foran børnehaven; måske kan vi gå en lille tur på Damhusengen eller måske bliver vi hjemme på vores egen legeplads. Det er jo ærgerligt, når vi nu havde glædet os til f.eks. at komme til Tisvilde - men når vi lige er kommet os over skuffelsen, ender det gerne med at blive en god dag alligevel.

Når Trækfuglen skal til service, har kommunen én lånebus til deling mellem alle de institutioner, der har rumlepotbusser. Vi kan være heldige at få reservebussen, når vi ikke har vores egen, men ofte vil vi stå uden. Så må vi gå, og drage fordel af mulighederne i nærområdet - eller benytte de offentlige transportmidler.